03/02 - Studiedag: Smart Grid Brussels Health Campus – Throw the box away

Hoe kunnen we op een duurzame en betrouwbare manier voorzien in onze energiebehoefte? Een vraag die zich op globaal, maar ook op lokaal en zelfs bedrijfsniveau stelt. Eén van de grootste uitdagingen hierbij is het opvangen van intermittente karakter van hernieuwbare energiebronnen door een stuurbare en betrouwbare opwekking, die uiteraard ook zo duurzaam mogelijk is. De oplossing zal dus hoe dan ook een en-en-verhaal zijn, maar dat brengt dan weer andere vragen met zich mee. Hoe laat ik deze technieken optimaal samenwerken? Elektriciteitsvoorziening is één, maar hoe voldoe ik aan mijn warmtebehoefte? Hoe zorg ik ervoor dat die investeringen rendabel zijn?

Toen UZ Brussel anno 2012 haar energiebeleidsplan voor de komende 10 jaar opstelde werden ook zij geconfronteerd met deze vragen, en ze kwamen tot de conclusie dat de bestaande antwoorden niet voldeden. Daarom tekenden ze zelf een innoverende en inspirerende aanpak uit voor hun energievoorziening. Een aanpak, die zoals ondertussen blijkt, kan dienen als voorbeeld.
Een voorbeeld dat wij graag met u willen delen. Daarom slaan UZ Brussel, Smart Grids Flanders en COGEN Vlaanderen de handen in elkaar en organiseren wij op 3 februari een studiedag die volledig gericht is op deze innovatieve energie-aanpak, met een centrale rol voor WKK.

Voor het volledige programma en inschrijvingen: klik hier

» Naar het nieuwsoverzicht van de categorie: Algemeen
» Naar het totale nieuwsoverzicht