MIP2 zoekt ‘groene’ projecten: studiedag op 30 september 2009Het Milieu- en energietechnologie Innovatie Platform gaat opnieuw investeren. Onder de naam MIP2 stelt de Vlaamse regering het komende jaar 5 miljoen euro ter beschikking aan onderzoeksinstellingen én bedrijven die wensen te investeren in duurzame materiaal- en energiecyclussen.
MIP2 beschikt hiervoor over twee uitdagende programma’s. Programma 1 richt zich specifiek tot bedrijven die duurzame producten of processen wensen te ontwikkelen. Terwijl MIP2 de financiering van de onderzoeksinstellingen op zich neemt, voorzien de bedrijven in een evenwaardig pakket aan middelen om de vraaggerichtheid van het onderzoeks- en ontwikkelingsproject te verantwoorden.

In programma 2 is hét centrale instrument de haalbaarheidsstudie. Aan de hand van deze studie wenst MIP2 de noodzakelijke doorbraak te forceren voor een transitie naar een ‘groene’ economie. Alle aspecten komen hierbij aanbod met bijzondere aandacht voor het juridische luik. Het spreekt voor zich dat de betrokkenheid van de regelgevende overheid van primordiaal belang is.

Ter gelegenheid van deze nieuwe start, organiseert MIP2 op woensdag 30 september 2009 een studiedag in het congrescentrum Lamot te Mechelen.

Praktisch

Datum: Woensdag 30 september, vanaf 9u30

Locatie: Congrescentrum Lamot, Van Beethovenstraat 8/10, 2800 Mechelen

Prijs: gratis

U kan het programma hier downloaden.
Inschrijven voor dit event doet u online.
Gelieve bij uw inschrijving duidelijk aan te duiden aan welke activiteiten u wenst deel te nemen.

» Naar het nieuwsoverzicht van de categorie: Algemeen
» Naar het totale nieuwsoverzicht