Vlaamse overheid en COGEN Vlaanderen ontvangen award van COGEN Europe voor strategisch subsidiebeleid

Naar aanleiding van de Annual Conference van COGEN Europe mocht de Vlaamse overheid gisterenavond een Award ontvangen voor de recente bijsturing van haar subsidiebeleid voor WKK.
WKK of warmtekrachtkoppeling is het gelijktijdig opwekken van stroom en warmte, het inzetten van een eigen energiecentrale dus. WKK is reeds decennia een beproefde energie-efficiënte technologie binnen de industrie en kent de laatste jaren ook steeds meer toepassing in de kleinere vermogens (KMO's, rust- en verzorgingstehuizen, hotels, etc...),de zogenaamde micro-WKK. Haar duurzame, flexibele en netondersteunende eigenschappen maken WKK tot een essentieel deel van het energielandschap van morgen.
Omdat de Vlaamse overheid deze visie deelt, ontvangt een WKK-installatie vandaag gedurende 10 jaar WKK-certificaten en is daarmee zowel uit ecologisch als economisch oogpunt een interessante investering.
Ook COGEN Vlaanderen mocht een Award in ontvangst nemen, omwille van haar coördinerende rol bij het stakeholderoverleg dat aan het nieuwe subsidiebeleid voorafging.
In Vlaanderen zijn er al heel wat bedrijven actief in de wereld van de (micro-)WKK en groeit de interesse, mede ook door de introductie van micro-WKK voor huishoudelijke toepassingen.
Een overzicht van deze bedrijven en meer informatie met betrekking tot WKK vind je in de WKK-Wegwijzer.

» Naar het nieuwsoverzicht van de categorie: Algemeen
» Naar het totale nieuwsoverzicht