"WKK: toekomst verzekerd!" - een infonamiddag over innovaties en trends in zake WKK

Op 15 november organiseert COGEN Vlaanderen een studienamiddag rond innovatie binnen de WKK-wereld. We gaan daarbij meer concreet in op 2 thema's: enerzijds de verschillende nieuwe technologieën die toegepast worden in micro-WKK en anderzijds technieken of technologieën die de stuurbaarheid en dus de flexibele inzet van WKK’s faciliteren, waardoor WKK-installaties beter gewapend zijn voor de energiemarkten van de toekomst.

We beginnen met een overzicht van recente micro-WKK technologieën: productexperts laten hun licht schijnen op de laatste evoluties en technologieën bij de kleinere vermogens: micro-ORC, brandstofcellen, micro-turbine en de stirlingmotor. Hoe werken ze, wat zijn hun mogelijkheden, hun toepassingsdomeinen,… U verneemt het in het eerste deel van onze studiedag.

Na de pauze nemen we een duik in de wondere wereld van de flexibiliteit, meer gericht op de grotere installaties: we beginnen met een deskundige uit ‘the field’ die toelichting geeft bij de mogelijkheid van gemoduleerde sturing van gasturbines, een technologie die doorgaans geassocieerd wordt met een aan-uit-sturing. Vervolgens krijgen we een overzicht van de laatste technologieën en ontwikkelingen rond warmte-opslag, van groot belang om met WKK in te kunnen spelen op de energiemarkten. Een derde lezing gaat een stap verder dan de theorie achter VPP en brengt het relaas van een werkende Virtual Power Plant in Duitsland.

Wij zijn het programma nog verder aan het uitwerken en weldra zal ook de timing gefinaliseerd worden. Wij kunnen u nu alvast volgende praktische informatie meegeven:

Locatie: Electrabel in Gent (Franklin Rooseveltlaan 1, 9000 Gent) - kaart

Programma:

12u00: Ontvangst en broodjeslunch
12u45: Lezingen m.b.t. innovaties inzake micro-WKK
14u40: Pauze
15u10: Lezingen m.b.t. sturing/buffering van WKK's
17u00: Receptie (tot ca. 18u)

Deelname: 75 EUR (leden COGEN Vlaanderen) en 125 EUR (niet leden)

Registraties: inschrijven kan online, klik "hier".

» Naar het nieuwsoverzicht van de categorie: Algemeen
» Naar het totale nieuwsoverzicht