EDF Luminus wordt Luminus en maakt werk van de energie-transitie

De onderneming vaart voortaan onder één vlag en kiest als nieuwe bedrijfsnaam voor haar bekende merknaam Luminus; in het logo blijft de oranje turbine behouden vanmeerderheidsaandeelhouder EDF op wiens steun de onderneming al zo’n 10 jaar kan rekenen. Luminus gaat door met ontwikkelingen die de energietransitie waar helpen maken en zal de komende 5 jaar zo’n 1000 nieuwe medewerkers aantrekken. Om haar ambities te kunnen waarmaken, zal Luminus de komende 5 jaar massaal blijven investeren, vooral dan in hernieuwbare energie en in energie-efficiëntie, maar ook in digitale oplossingen voor de klant.

Vandaag is Luminus al marktleider op het vlak van onshore windenergie en waterkracht. De onderneming zet verder vol in op hernieuwbare energie en blijft ook investeren in haar thermische centrales die de nodige flexibiliteit bieden om het variabele karakter van groene energie op te vangen.

Tegelijkertijd voert de onderneming haar inspanningen inzake energie-efficiëntie oplossingen op om haar klanten te helpen om hun energieverbruik te drukken want energie met de laagste CO2-uitstoot energie is immers die energie die niet wordt verbruikt. Grégoire Dallemagne: “Voor onze klanten is het duidelijk dat investeringen in energie-efficiëntie “eco-logisch” zijn: economisch verantwoord en logisch.” De onderneming zal haar expertise ter zake verder ontwikkelen en kan daarbij een beroep op haar dochterbedrijven ATS, Dauvister, Luminus Solutions, EDF Renewables Belgium, Insaver, Newelec, Rami en Vanparijs Engineers.

Lees hier het volledige persbericht

Geplaatst op 2 mei 2019