Milcobel

www.milcobel.be/

Belgomilk cvba Langemark en Ysco maken deel uit van de Milcobel Groep, de grootsteBelgische zuivelonderneming.

Milcobel is een coöperatie die meer dan 1,1 miljard liter melk afkomstig van 3100 aangesloten leden-melkveehouders verwerkt en commercialiseert.

Belgomilk Langemark produceert melkpoeder, geconcentreerde weiderivaten, boter en compoundboter, mozzarella- en cheddarkaas. Ysco nv is één van de belangrijkste roomijsproducenten binnen Europa. 

Het project is tot stand gekomen door de synergie tussen de productie van melkpoeder (grote warmtevraag) en de Roomijs en consumptie-ijs productie (grote vraag naar elektriciteit). De WKK-plant bestaat uit een Solar/Turbomach gasturbine gekoppeld aan een generator type Taurus 70. De afgassen geven de warmte af in een waterpipe heat recovery boiler voor de productie van 25 ton/h stoom op 22 barg (incl. bijstook). De WKK-plant draait vooral aan volle capaciteit, maar deellast is mogelijk. De WKK resulteert in een vermindering van de CO2-uitstoot met 5150 ton/jaar en een primaire energiereductie van 19,35%. De warmte wordt onder de vorm van stoom voor 100% ingezet voor de productie. De opgewekte elektriciteit wordt voor 90% gebruikt op de site; 10% wordt geïnjecteerd in het openbaar distributienet.

Contact

Milcobel
Staf Campforts
Milieucoördinator
Melkerijstraat 10, B-8920 Langemark
T +32 (0)57 49 02 00
F +32 (0)57 49 02 99
staf.campforts@milcobel.com
www.milcobel.com

logo Milcobel

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!