Rolls-Royce Power Systems

bergen.rolls-royce.com/

Bergen Engines is onderdeel van Rolls-Royce Power Systems en levert energiesystemen voor land en maritieme toepassingen gebaseerd

op medium speed gas/diesel motoren (750 rpm). De toepassingen worden ontwikkeld en geproduceerd door het bedrijf, waarvan het hoofdkantoor en productielocatie zijn gevestigd in Bergen – Noorwegen. In Pernis (bij Rotterdam) - Nederland is het 24/7 service kantoor gevestigd, van waaruit het motorenpark in BeNeLux wordt onderhouden. Tevens vindt hier project engineering van de diverse energie oplossingen plaats.

Inmiddels levert Rolls-Royce Bergen Engines al meer dan 20 jaar generator sets en geassocieerde systemen voor land power en maritieme toepassingen over de gehele wereld.

De motoren bestrijken een vermogensrange vanaf 3.6 MW tot 9.4 MW, en kunnen opereren op een variatie aan brandstoffen, zoals aard- & biogas, MDO en HFO. Naast de lange levensduur (1.200.000+ draaiuren) verzekert het robuuste ontwerp van de motoren een hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid,  daarnaast hebben de generatorsets een hoogste elektrisch rendement van ruim 48% met als gevolg lagere brandstof- en operationele kosten.

De motoren worden ingezet voor een groot aantal verschillende toepassingen zoals: warmte-krachtkoppeling (glastuinbouw, industrie), base load, peak shaving, en noodstroominstallaties.

Bergen Engines is toegewijd aan het ondersteunen van onze klanten gedurende de levensduur van de installatie, dit wordt bevestigd door het feit dat meer dan 80% gedekt is door langdurige onderhoudscontracten.

Contact

Rolls-Royce Power Systems Bergen Engines
Jerôme Vinke
Regional Sales Manager - Bergen Engines BV
Merwedestraat 86, NL-3313 CS Dordrecht
T +31 (0)78 639 57 30
M +31 (0)646 61 61 30
jerome.vinke@rolls-royce-bergen.com
www.rolls-royce.com/bergen

logo Rolls-Royce Power Systems
Vermogensklasse
1 - 5 MW
> 5 MW
Goederen
WKK met verbrandingsmotor

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!