Duitse opdracht voor brandstofcel-stroomgeneratorprototypes gaat naar E. VAN WINGEN

E. VAN WINGEN NV (EVW) kondigt met trots een samenwerkingsovereenkomst aan met het in Duitsland gevestigde CBC GmbH&Co KG. Met deze belangrijke stap effent EVW het pad voor het prototypeontwerp en de ontwikkeling van de ECO FCGen, het autonome stroomaggregaat op waterstof dat gebruik maakt van brandstofceltechnologie in het vermogensbereik van 50 - 60 kWe.

Deze belangrijke ontwikkeling zal van EVW tot de eerste fabrikant van stroomaggregaten in de EU maken die industriële stroomaggregaten en warmtekrachtkoppelingen (WKK) produceert, waarbij zowel ICE*- als FC**-technologie wordt toegepast.

* ICE : interne verbrandingsmotor

** FC : brandstofcel

Altijd gericht op innovatie heeft EVW zijn ontwikkelingsstrategie toegespitst op H2-toepassingen. Met zijn unieke knowhow op dit gebied werd EVW door CBC GmbH & Co KG geselecteerd als de ideale partner voor de gezamenlijke ontwikkeling van deze nieuwe stap in de energietransitie.

ICE- en FC-stroomgeneratoren, al dan niet voor warmtekrachtkoppeling, zijn complementaire oplossingen om de in H2 opgeslagen energie efficiënt om te zetten in duurzame elektrische stroom en warmte.

De toekomstige marktkansen voor beide productengamma’s zijn in het licht van de energietransitie veelbelovend.

www.vanwingen.be

Evergem, april 2022

Over E. VAN WINGEN NV

E. VAN WINGEN NV uit Evergem biedt energie oplossingen op maat. Zij ontwerpen, bouwen en installeren noodstroomvoorzieningen en centrales voor decentrale energieopwekking met aard/biogasmotoren, waarna ze instaan voor de service op lange termijn. Bovenop energie-efficiënte oplossingen met warmtekrachtkoppelingen en toepassingen op alternatieve brandstoffen waaronder waterstof (H2), komen de in-house ontwikkelde energiesturingen. Dankzij de jarenlange ervaring en permanente innovatie is EVW een pionier in duurzame energie en kwalitatieve energie-oplossingen. Duurzame, groene energie en zero emissions vormt het uitgangspunt van de ontwikkelings- en innovatiestrategie van het bedrijf.

Geplaatst op 12 april 2022