Maak kennis met de nieuwe turbine olie van Petro-Canada Lubricants: Turboflo HTS 46

TURBOFLO HTS 46 is de nieuwste turbine olie in het portfolio van Petro-Canada Lubricants. Het betreft een hoogwaardige turbine olie speciaal geformuleerd om aan de zeer hoge eisen van MAN Energy Solutions te voldoen. TURBOFLO HTS 46 wordt ingezet voor de smering van zowel lagers als tandwieloverbrengingen alsook in het regelcircuit van turbines en compressoren.

TURBOFLO HTS kan worden toegepast in stand alone stoom of gasturbines, alsook voor combined cycle eenheden en is buitengewoon geschikt voor gebruik in hoogbelaste meertraps turbocompressoren met tandwieloverbrenging. De aanwezigheid van anti-wear en extreme pressure additieven biedt een hoge bescherming tegen tandwielslijtage. Ondanks de aanwezigheid van deze additieven heeft TURBOFLO HTS een uitstekende hoge thermische stabiliteit. Dit komt niet alleen de levensduur van de olie ten goede, maar voorkomt ook de vorming van lak en afzettingen in lagers en regelventielen. Daarmee voorkomt TURBOFLO HTS ongeplande stilstand en maakt het lange onderhoudsintervallen mogelijk.

De TURBOFLO HTS is goedgekeurd door MAN Energy Solutions voor de veeleisende TED 10000494596 approval. Om deze approval te bekomen dient de turbine olie de thermische stabiliteitstest MAN (LTAT) bij 180°C te doorstaan.

Uit deze test is gebleken dat TURBOFLO HTS een uitstekende thermische stabiliteit vertoont:

• De onderstaande afbeeldingen laten TURBOFLO HTS zien in vergelijking met concurrentie producten die eveneens door MAN Energy Solutions zijn vrijgegeven.

• Test criteria zijn: de conditie van de olie na de test, de afzettingen op het glaswerk, en de conditie van de filter na filtratie van de gesteste olie.

• De helderheid van het glaswerk, na filtratie, toont aan of smeermiddelen neiging hebben om afzettingen en lak te vormen.

• Het filterpapier toont de hoeveelheid verouderingsproducten die zich in de olie hebben gevormd tijdens de test.

Conclusie: TURBOFLO HTS laat uitstekende resultaten zien; extreem lage hoeveelheid afzetting en geen neiging tot vernisvorming in vergelijking met andere producten.Wenst u meer informatie te bekomen over deze premium turbine olie, neem dan contact op met:

Bart Vandenberghe

Sales Manager Benelux

T +32 491 89 25 37

bart.vandenberghe@hfsinclair.com

Geplaatst op 17 maart 2023