Residentiële Solenco Powerbox installatie 

Op maandag 13 maart startte ons team met de installatie van een Solenco Powerbox met 2MWh waterstofopslag in de regio Limburg. De Powerbox zal er dienen om een nieuwbouwvilla zo veel mogelijk te voorzien van eigen, groene energie. De energie-autonomie van onze klant is door onze installatie gestegen van 38% naar maar liefst 94%!

Onze Powerbox zorgt allereerst voor de aanmaak van groene waterstof door elektrolyse. In deze groene waterstof worden de overschotten van groene energie uit de zonnepanelen opgeslagen. Op momenten dat de zon niet schijnt en er dus niet onmiddellijk groene energie voorhanden is, wordt de waterstof in het brandstofcelproces terug omgezet in energie, onder de vorm van warmte én elektriciteit. De warmte die bij deze omzettingsprocessen vrijkomt wordt ook nog eens opnieuw opgevangen en kan gebruikt worden ter ondersteuning van vloerverwarming en het sanitair warm water. Op deze manier gaat er geen kostbare energie verloren. Bovendien is dit ganse proces volledig CO2-neutraal.

Door lokale opslag van energie hoeft onze klant zich verder geen zorgen over te maken over een aantal onzekere factoren. Zo zal hij zeker nooit getroffen worden als het tot een black-out komt, is hij onafhankelijk van plotse stijgingen van de energieprijzen en heeft de invoer van het capaciteitstarief géén impact. Onze klant kant vanaf nu ook zijn verbruik en de werking van de Powerbox monitoren via een handige app die zowel op pc als op smartphone kan geconsulteerd worden. Bovendien kan er – door de ingebouwde software – van dynamische tarieven een verdienmodel gemaakt worden.

Hieronder vindt u de foto van de Powerbox, die werd geïnstalleerd in de kelder.

Geplaatst op 24 maart 2023