COGEN Deep Dive Webinar III

COGEN Deep Dive Webinars

Deel III: Energiedelen en energiegemeenschappen - het regelgevend kader

door Rescoop - Jan de Pauw en Blixt - Felix Blommaert

COGEN Vlaanderen organiseert dit jaar enkele Deep Dive Webinars waarin steeds één specifiek onderwerp tot in de kleinste details uitgediept wordt door een expert ter zake.
Na de webinar wordt ruim tijd vrij gemaakt om in-depth vragen te beantwoorden.

In 2020 organiseerden we samen met ODE Vlaanderen, Techlink, Flux50, Vito en Energyville een studiedag rond het thema energiedelen en (lokale) energiegemeenschappen. Lokale productie, distributie en verbruik van energie zijn essentieel voor het realiseren van de energietransitie.

Om het lokale niveau ten volle tot ontplooiing te laten komen en in het systeem te integreren, werd door de Europese Commissie in het Clean Energy Package een aanzet gegeven om concepten als energiedelen en lokale energiegemeenschappen (LEC's) mogelijk te maken. Op basis hiervan zijn de nationale en regionale overheden aan de slag gegaan om de lacunes in hun energieregelgeving op te vullen waardoor het energiedelen en de energiegemeenschappen concreet kunnen worden uitgewerkt en toegepast. Vandaag twee jaar later is die wetgeving er en hebben we Felix Blommaert van Blixt bereid gevonden om even te vergelijken met waar we stonden en waar we staan.

Daarnaast licht Jan de Pauw van Rescoop graag even toe hoe zo een energiegemeenschap in de praktijk werkt en tegen welke restricties ze (nog) aanloopt.

WANNEER
Woensdag 26 oktober 2022 – 09u30 – 11u30

PRIJS
- leden: gratis
- niet-leden: € 30 (excl. BTW)

woe 26/10/2022 van 09u30 tot 11u30

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!