IE-net: Energiedebat: Energie en klimaat: Een beleid zonder grenzen

IE-net: Energiedebat: Energie en klimaat: Een beleid zonder grenzen

Het beleid onder de loep genomen door ingenieurs, politici, academici en bedrijfsleiders.

Op 3 december organiseert ie-net ingenieursvereniging zijn vierde energiedebat in Brussel.

Dit jaar ligt de focus vooral op de energieplannen en het energiebeleid van de overheden in België/Vlaanderen en Nederland: dus het “beleid” en iets minder op technieken en cijfers.

Tijdens het energiedebat zullen sprekers en panelleden uit België en Nederland inspelen op volgende vaststellingen en vragen:

  • Europa vraagt dat alle landen een ‘klimaat en energieplan’ opstellen voor het einde van dit jaar. De ontwerpversie die door Vlaanderen/ België werd ingediend in 2018, werd als te licht beschouwd. Hoe gaat Vlaanderen deze keer te werk, wat zijn de krachtlijnen ?
  • Het is ook nuttig om eens naar Nederland te kijken: onze noorderburen hebben meer Noordzee, meer budget/beleidsruimte en ‘slechts’ één regering zonder kabinetten. Wat doen zij anders, wat kunnen wij van hen leren?
  • De ie-net expertgroep energie heeft zijn eigen visienota “energie in 2050” met zes strategische aanbevelingen door ingenieurs voor politici. Vinden we deze aanbevelingen terug in het Vlaamse / Belgische energie en klimaatplan ?
din 3/12/2019 van 18u45 tot 22u00

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!