UGain : Energie-efficiëntie in de industrie

Vanaf 19 oktober 2023 start bij UGain – UGent Academie voor Ingenieurs – de nieuwe editie van de postacademische opleiding ‘Energie-efficiëntie in de industrie’ .

Deze opleiding dompelt de deelnemers onder in de mogelijkheden om de energie-efficiëntie in hun bedrijf te verhogen waarbij verschillende topics aan bod komen: van warmte en elektrische arbeid, energie opslag en procesregeling en de economische en beleidscontext van energie. Ieder onderwerp start met fundamentele wetmatigheden om de technische ontwikkelingen te onderbouwen en eindigt met industriële voorbeelden.

Energie-efficiëntie op een industriële schaal zal een belangrijke bijdrage moeten leveren in de reductie van de CO₂-uitstoot om zo de opwarming van de aarde te helpen tegengaan. Bedrijven de mogelijkheid bieden om zich hierover bij te scholen, is een eerste onmiskenbare stap in dit proces.


  • Postacademische opleiding ‘Energie-efficiëntie in de industrie’
  • Van 19 oktober 2023 tot 27 maart 2024
  • www.ugain.ugent.be/EEI
  • Deze opleiding dompelt u onder in de mogelijkheden om de energie-efficiëntie in uw bedrijf te verhogen waarbij verschillende topics aan bod komen: van warmte en elektrische arbeid, energie opslag en procesregeling en de economische en beleidscontext van energie. Ieder onderwerp start met fundamentele wetmatigheden om de technische ontwikkelingen te onderbouwen en eindigt met industriële voorbeelden.
  • Locatie: UGent Academie voor Ingenieurs, Technologiepark 60, 9052 Zwijnaarde


Programma

Hier vindt u de folder terug!

Praktische info

Van 19/10/2023 09u00 tot 27/03/2024 17u00

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!