WKK-cursus 2018: "De aanpak van een WKK-project"

De WKK-cursus biedt een overzicht van alle relevante aspecten met betrekking tot warmte-krachtkoppeling (WKK) en van de toepassingen en thema's die eraan gelinkt zijn, zowel technisch, regelgevend als economisch. In de 15 jaar dat deze cursus reeds gegeven wordt, is ze regelmatig van inhoud en vorm veranderd. Ook dit jaar staan er weer enkele nieuwigheden op het programma: de 5 cursusdagen worden als op zichzelf staande opleidingsdagen uitgewerkt, zijn over het hele najaar verspreid en gaan door op een relevante locatie. Er kan dus eenvoudigweg gekozen worden om slechts 1 of meerdere dagen te volgen, wel wordt er een korting voorzien voor de deelnemers die beslissen de volledige cursus te volgen.

Deze opleidingsdag zorgt ervoor dat de deelnemers goed voorbereid een WKK-project kunnen aanvatten en niet voor verrassingen komen te staan. Aan de basis van elk project ligt een correcte dimensionering van het vermogen, zodat de installatie zo optimaal mogelijk de warmte- en elektriciteitsvraag dekt. Aan de hand van een stappenplan worden de belangrijkste fases in een WKK-project overlopen. Op enkele van de onderdelen, zoals omgevingsvergunning en emissiecontrole, keuring en netaansluiting van de WKK, het lastenboek en de lawaaibeheersing, wordt in afzonderlijke lezingen dieper ingegaan. Ook hier is er aandacht voor de praktijk en zal er ter plaatse een WKK-bezoek (2*20 kWe) plaatsvinden.

Programma


Praktische info

INSCHRIJVINGSGELD (excl. BTW)

De tarieven zijn verdeeld in verschillende categorieën: • Prijs voor de cursus (5 dagen): 1365€ (leden) / 1825€ (niet-leden) • Prijs per dag: 325€ (leden) / 400€ (niet-leden) | halve dag: 165€ (leden) / 250€ (niet-leden) • Openbare diensten nemen deel aan ledentarief • Studenten: 450€ voor de volledige cursus

Inbegrepen: ontbijt, koffiepauzes, lunch, cursusmateriaal 

Voor toelichting bij de inschrijvingsmodule, klik hier

LOCATIE

De lesdag "Aanpak van een WKK-project" vindt plaats in de 1e helft van november in De Nekker (Nekkerspoel-Borcht 19, 2800 Mechelen), ook deze opleidingsdag zal gepaard gaan met een WKK-bezoek. 

De deelnemers ontvangen nog toelichting m.b.t. de wegbeschrijving, parking, openbaar transport, etc...

INFORMATIE

Indien u nog vragen hebt kan u contact opnemen met Jörg Baeten: 016 58 59 97 - jorg.baeten@cogenvlaanderen.be

din 6/11/2018 van 09u00 tot 12u00

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!