WKK-cursus: Deel 2: "Aanpak van een geslaagd WKK-project"

Deze opleidingdag zal plaatsvinden op een unieke locatie, het gebouw van de Belgische Senaat, die voor een deel van haar energievoorziening gebruik maakt van een WKK met een vermogen van 70 kWe.
De lezingen die op het programma staan, zorgen ervoor dat de deelnemers goed voorbereid een WKK-project kunnen aanvatten en niet voor verrassingen komen te staan. Aan de basis van elk project ligt een correcte dimensionering van het vermogen, zodat de installatie zo optimaal mogelijk de warmte- en elektriciteitsvraag dekt. Aan de hand van een stappenplan worden de belangrijkste fases in een WKK-project overlopen.
In afzonderlijke lezingen wordt er ook dieper ingegaan op enkele van deze cruciale onderdelen, zoals de omgevingsvergunning en emissiecontrole, de keuring, het lastenboek en de netaansluiting van de WKK. De nieuwe C10/11-regelgeving en de impact ervan voor WKK-projecten zal hierbij ook aan bod komen.
Ook tijdens deze opleidingsdag is er aandacht voor de praktijk en zal er een WKK-bezoek plaatsvinden. De opleiding zal plaatsvinden in het Brusselse, de juiste locatie wordt weldra doorgegeven. Updates worden op de website geplaatst, dus raadpleeg zeker eens deze link.

Programma


8u30: Ontvangst met koffie + minikoffiekoeken
9u00: Stappenplan en dimensionering - Valérie de Groote, INDEA
10u30: Koffiepauze
10u45: Omgevingsvergunning & Emissiecontrole - Peter Thijs, Profex
12u00: Lunch
12u45: Voorstelling WKK-project van de Senaat + bezoek aan WKK en het halfrond -Augustin Cardyn, technische dienst Senaat & Pedro Pattijn, Ingenium
14u15: Keuring van een WKK - Ivan Diddens & Peter Saman, Vinçotte
15u15: Koffiepauze
15u30: Netaansluiting van een WKK, incl. nieuwe C10/11-regelgeving - Gunther Schoovaerts, Fluvius
16u30: Lastenboek: richtlijnen en aanpak - Tomas Geeraert, Vanparijs Engineers

Koffie, frisdrank, water en vers fruit worden voorzien.

Locatie: de Belgische Senaat - Leuvenseweg 7, te 1000 Brussel. Er kunnen ter plaatse parkeerplaatsen voorzien worden en de locatie ligt op wandelafstand van het Centraal Station (600m).

De andere opleidingsdagen zijn momenteel in volle voorbereiding, de exacte datums en locaties worden weldra gecommuniceerd, maar we geven hieronder al even aan welke thema's u mag verwachten.

Deel 1: Basisbegrippen, haalbaarheid, steunmaatregelen & nieuwe technologieën + interactieve sessie "Aanvraag WKK-dossier" i.s.m. VEA
Deel 2: De aanpak van een geslaagd WKK-project
Deel 3: Het elektriciteitsnet en de gas- & elektriciteitsmarkt: opportuniteiten voor WKK (namiddag)
Deel 4: Het rendement van WKK-motoren (namiddag)
Deel 5: WKK-motoren en bio-WKK
Deel 6: Thermische en elektrische opslag en hydraulische inpassing
Deel 7: Gas- en Stoomturbines & warmtenetten

Praktische info

INSCHRIJVINGSGELD (Excl. BTW)

De tarieven zijn verdeeld in verschillende categorieën:
• Prijs voor de cursus (5 dagen): 1750€ (leden) / 2500€ (niet-leden)
• Prijs per dag: 325€ (leden) / 400€ (niet-leden)
halve dag: 165€ (leden) / 250€ (niet-leden)
• Studenten: 600€ voor de volledige cursus
Voor de eerste cursusdag (27/08) geldt een korting van 50€ voor de eerste inschrijving en 100€ vanaf meer dan één inschrijving uit hetzelfde bedrijf.

Inbegrepen: ontbijt, koffie, frisdrank, water, lunch, cursusmateriaal

LOCATIE

De lesdag "Aanpak van een geslaagd WKK-project" zal doorgaan in het gebouw van de Belgische Senaat. Deelnemers dienen het gebouw te betreden via de ingang op Leuvenseweg 7, te 1000 Brussel. Er kunnen ter plaatse parkeerplaatsen voorzien worden en de locatie ligt op wandelafstand van het Centraal Station (600m).
De deelnemers ontvangen een gedetailleerde toelichting m.b.t. de wegbeschrijving, parkeermogelijkheden, openbaar transport, etcPREMIUM LEDEN

din 10/09/2019 van 08u30 tot 17u30

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!